Oppskrift på Mørlefse/Tykklefse
Mørlefse er samme typen lefse som man får kjøpt ferdigsmurte i butikken, men de er klart myyye bedre når de er hjemmelagede. Det er ikke tynne leiver som skal bløtes før de smøres, men tykk og deilig lefse, som er saftig og god, og som man kan smøre ferdig og fryse, så den er klar til å brukes når besøket står i døra.
Lettvindt å lage, også for de som ikke har mastergrad i husmorfag.
1 dl smeltet smør
1 dl sukker
1 dl lys sirup
1 1/2 dl kefir
1 1/2 dl helmelk
2 egg
3 ss hornsalt (nei, det er ikke skrivefeil, det skal være så mye)
Hvetemel til passe deig.
Bland alle ingrediensene sammen, til en deig som er litt løsere enn bolledeig. Sett deigen i kjøleskapet over natten.
Del så deigen i passe emner, og kjevle ut til runde leiver som er ca 1/2cm tykke. Bruk rikelig med hvetemel, så ikke deigen setter seg fast.
Stekes på stekebrett med bakepapir, 200grader i 3-5 minutter, til leivene har fått en lekker gyllenbrun farge.
La leivene avkjøles, før du har på en blanding av smør, sukker og kanel. Del leiven i to, og legg halvpartene oppå hverandre, med smurningen inn mot midten. Deles på samme måten som med kakestykker.
Vel bekomme!